Boerenkool

Heerlijke boerenkool die mijn moeder vroeger maakte.

Boerenkool
Totale ratings:2 Gemiddelde:4.5

  • Voorbereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Totale tijd: 30m

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappelen (liefst kruimige aardappelen)
  • 600 gram boerenkool (gesneden, dus zonder steeltjes)
  • 100 milliliter melk
  • 1 pakket jus
  • 1 pakket zout
  • 1 pakket peper

Instructies

  1. Schil eerst de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een pan met een ruime hoeveelheid water. De aardappelen en boerenkool is na ongeveer twintig minuten koken gaar. Proef eventueel tussendoor om er zeker van te zijn dat de boerenkool lang genoeg gekookt is.
  3. Gebruik een stamper om de aardappelen fijn te stampen. Zorg dat de aardappelen goed gestampt zijn, anders krijg je een boerenkool met worst met teveel harde stukken.
  4. Giet de melk over de boerenkool heen en meng de aardappelpuree zo goed mogelijk met de boerenkool.
  5. Breng het geheel op smaak met peper en zout en warm de Gelderse rookworst(en) op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Bereid ook de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt nu genieten van lekkere boerenkool met worst.

1 comment on “BoerenkoolAdd yours →

  1. Bedankt voor het recept!

    Woon net voor een paar weken op mezelf en wou een keer boerenkool maken.

    Het is me gelukt en smaakte heerlijk!

Geef een reactie