Pompoensoep

Makkelijke stevige pompoensoep in een handomdraai gemaakt, heerlijk voor in de herfst.

Pompoensoep
Totale ratings:2 Gemiddelde:5

  • Voorbereidingstijd: 12m
  • Kooktijd: 33m
  • Totale tijd: 45m

Ingrediënten

  • 1 kilogram pompoen
  • 1 winterpeen
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 Olijfolie
  • 1 Peterselie
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 1 snuifje peper

Instructies

  1. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden en snij met een scherp mes de schil eraf.
  2. Snijd de pompoen en winterpeen in grove stukken en snipper de ui.
  3. Zet een pan op het vuur, verhit de olie en voeg de stukken pompoen, winterpeen en ui toe.
  4. Bak het geheel ongeveer 3 minuutjes en giet dan 1 liter water bij.
  5. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes en knoflook toe.
  6. Laat alles in ongeveer 30 minuten gaar koken.
  7. Zodra het geheel goed aan de kook is gebracht, pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep en voeg een snufje peper toe.
  8. Voeg de crème fraîche door aan de soep en roer het goed door. Je kan er ook voor kiezen om de crème fraîche later per kom toe te voegen.
  9. Serveer de soep met een takje verse peterselie.

0 comments on “PompoensoepAdd yours →

Geef een reactie