Makkelijke stevige pompoensoep in een handomdraai gemaakt, heerlijk voor in de herfst.
- Voorbereidingstijd: 12m
- Kooktijd: 33m
- Totale tijd: 45m
Ingrediënten
- 1 kilogram pompoen
- 1 winterpeen
- 2 uien, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 bouillonblokjes
- 1 Olijfolie
- 1 Peterselie
- 100 milliliter crème fraîche
- 1 snuifje peper
Instructies
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden en snij met een scherp mes de schil eraf.
- Snijd de pompoen en winterpeen in grove stukken en snipper de ui.
- Zet een pan op het vuur, verhit de olie en voeg de stukken pompoen, winterpeen en ui toe.
- Bak het geheel ongeveer 3 minuutjes en giet dan 1 liter water bij.
- Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes en knoflook toe.
- Laat alles in ongeveer 30 minuten gaar koken.
- Zodra het geheel goed aan de kook is gebracht, pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep en voeg een snufje peper toe.
- Voeg de crème fraîche door aan de soep en roer het goed door. Je kan er ook voor kiezen om de crème fraîche later per kom toe te voegen.
- Serveer de soep met een takje verse peterselie.
0 comments on “Pompoensoep”Add yours →