Macaroni met gehakt-tomatensaus
Totale ratings:
3 Gemiddelde:
4.7
Gerelateerd
-
Voorbereidingstijd:
10m
-
Kooktijd:
40m
-
Totale tijd:
50m
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 gram rundergehakt
- 1 Eetlepel italiaanse kruiden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- winterwortel, in stukjes
- rode paprika, in stukjes
- prei, in ringen
- glas rode wijn
- 2 laurierbladeren
- 1 pakket tomato fritto (400 g)
- 1 peterselie, fijngehakt
- 500 gram macaroni
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Roer het gehakt erdoor en bak dit rul. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg de bleekselderij, winterwortel, paprika en prei toe en roerbak 5 minuten. Voeg de rode wijn, het laurierblad en de tomato fritto toe. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer de peterselie erdoor.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook ondertussen de macaroni in ruim water met zout. Giet af, stort in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Bestrooi met geraspte kaas, gratineer ca. 10 minuten en serveer in de schaal. Heerlijk met een tomatensalade met verse basilicum.
0 comments on “Macaroni met gehakt-tomatensaus”Add yours →